28 Nisan 2015 Salı

Çilekli Hoşgeldin Pastası

Merhabalar :) Sizlerle Sevgili Ağabeyim için yaptığım blogumun ilk tarifini paylaşmaktan sevinç duyuyorum. Bu sayede sizlere de bloguma Hoşgeldiniz diyorum. Karşınızda "Çilekli Hoşgeldin Pastası".  Şimdiden afiyet olsun, parmaklara dikkat :)


Malzemeler

Pandispanya İçin;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket sade krem şanti (hazırlamak için 1 su bardağı süt)
  • 5 tepeleme çorba kaşığı un
  • Çilek ve muz (isteğe göre değişebilir)
Üzeri için;
  • 2 paket sade krem şanti 
  • Çilek ve muz
  • 1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı

5 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. İçine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Daha sonra keki soğumaya bırakın. 

Kreması için krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp buzdolabında bekletin. Diğer yandan tereyağını tencereye koyup eritin. İçine unu ilave edip 2-3 dakika kavurun. Daha sonra sütü ve toz şekeri katın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın ve ocaktan alın. Hazırladığınız kremayı 10 dakika blender ile çırpın ve soğumaya bırakın. Soğumuş krem şantiyi hazırladığınız kremayla karıştırın.

Pandispanya kekini 2 parçaya bölün. Üzerine sertleşmemesi için her iki dilime de kaşık yardımı ile süt ilave edin. Hazırladığınız kremayı pandispanya kekinizin üstüne yayın. Daha sonra kremanın üzerine küçük küçük kestiğiniz arzu ettiğiniz meyveleri ekleyin, ben çilek ve muzu tercih ettim. Daha sonra soğumaya bıraktığınız krem şanti ile pastanızın üzerini sıvayın. Pastanızı dildiğiniz meyveler ve bıçak yardımıyla kestiğiniz çikolata parçaları ile süsleyin.                      


Afiyet, bal, şeker olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesaj Gönder

İletişim