Ekler'in Çikolatayla Dansı
Merhabalar, Fsy Mutfakta'da yepyeni bir tarifle karşınızdayım. Eklerin bol çikolatalı haline eminim sizde bayılacaksınız. Afiyet olsun :)
Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- Çilek
Hazırlanışı
Tereyağını ve suyu tencereye koyup kaynatın. Daha sonra unu ekleyin, 3 dakika kadar karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve her defasında mikser ile hamura iyice yedirerek çırpın. Koyu krema haline gelene kadar en az 5 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye sıkma poşeti veya kaşık yardımı ile uzun şeritler halinde aralıklı olarak dizin. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar en az 20 dakika pişirin, hamurun içinin piştiğinden emin olun. Piştikten sonra sönmesin diye fırını kapatın ama içinden çıkarmayın.
Kreması için süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ocağa alın ve karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Ekler ve krema soğuyunca ekleri bıçak yardımı ile ikiyi kesin, içerisine kremasını koyun ve kapatın.
Üzeri için çikolata sosunu hazırlayın soğuduktan sonra üzerine dökün.
Not: Eklerin hamurunu arzu ederseniz profiterol yaparken de kullanabilirsiniz :)
Afiyet, şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder