Merhabalar, Fsy Mutfakta'da asla hayır diyemeyeceğiniz, biraz zahmetli ama son derece lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Bayramların vazgeçilmezi, sofraların en güzellerinden "Leziz Yaprak Sarması". Afiyet olsun :)
Malzemeler
Salamura Yaprak
İçi için;
- 3 su bardağı pirinç (Yaprağınızın çokluğuna göre değişir)
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- Kuru nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Salça
Hazırlanışı
Kuru soğanı rendeleyin. Ardından sıvı yağı tavaya alın ve rendelediğiniz kuru soğanı tavada kavurun. Soğanlar pembeleşince içerisine kuru nane, pulbiber, karabiber, kimyonu ekleyerek karıştırın. Daha sonra içerisine salçayı ekleyin ve yıkanmış pirinçleri de ilave ettikten sonra harcınızı karıştırın. Tuz miktarını yaprağın tuzuna göre ayarlayın. Harcınızın üzerine yaprağınızın sertliğini göz önünde bulundurarak göz kararı sıcak su ilave edin ve pişirin. (Harcınız çok pişmiş veyahut az pişmiş olmamalı)
Tencerenin tabanına yaprak saplarını koyun ve yapraklara iç harcını ekleyerek sarın.
Sarmalarınızı tencereye dizdikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve dizdiğiniz sarmaların üzerine tencerenin boyutuna göre bir tabak koyun. Sarmalar pişerken suyuna ve pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın.
Afiyet olsun :)
cok güsel gorunüyor :D
YanıtlaSil